Δωρεά αδελφών Κούσιου: Όταν μετά από σχεδόν δέκα χρόνια η πραγματικότητα ξεπερνά την πιο δυσοίωνη φαντασία.




Η πλειοψηφία της αιρετής διοίκησης του Δήμου Βέροιας επανέφερε εντός Μαρτίου 2018 στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα της γέφυρας Κούσιου. Αυτή τη φορά στην ημερήσια διάταξη ήταν ............. η συνεργασία με την αρχαιολογική υπηρεσία!!!

Η υπόθεση της δωρεάς των αδελφών Κούσιου προς το Δήμο Βέροιας, όπως γνωρίζει το πανελλήνιο, ξεκίνησε πριν από σχεδόν δέκα (10) χρόνια όταν οι πλέον αείμνηστοι μεγάλοι δωρητές αποφάσιζαν να ευεργετήσουν την αγαπημένη τους Βέροια με 2.500.000 ευρώ.

Από τότε, και με επικεφαλής δημάρχους την κα. Ουσουλτζόγλου Χαρίκλεια και τον πρώην αντιδήμαρχό της και σημερινό δήμαρχο κο. Βοργιατζίδη Κωνσταντίνο, πολλά λόγια ειπώθηκαν, συνεδριάσεις επί συνεδριάσεων πραγματοποιήθηκαν, χρηματικά ποσά καταβλήθηκαν, δικαστικές αντιπαραθέσεις προκλήθηκαν, πολλά πρόσωπα, εργολάβοι και εταιρίες ενεπλάκησαν, γέφυρα όμως δεν έγινε.

Η φιλόδοξη σκέψη να κατασκευαστεί γέφυρα που να συνδέει την περιοχή του Προμηθέα με την οδό Κεντρικής αφήνει με απορία, μετά από τόσα πολλά χρόνια, τον οποιοδήποτε καλοπροαίρετο πολίτη και μια σειρά από αναπάντητα γιατί. Ο κόσμος πλέον ομιλεί για ένα σύγχρονο γιοφύρι, το "γιοφύρι της Βέροιας", αντίστοιχο με εκείνο της Άρτας στο παρελθόν, το οποίο δεν φαίνεται να προχωρά και να ολοκληρώνεται. Ήδη τείνει να μετατραπούν οι τσιμεντένιοι δοκοί και τα λοιπά κατασκευάσματα που έμειναν να στέκονται- γλαφυρή μαρτυρία της παντελούς πολιτικής αποτυχίας- σε τουριστικό αξιοθέατο. Επισκέπτες  και τουρίστες, μετά το Βήμα του Αποστόλου Παύλου και την Παλαιά Μητρόπολη, αναζητούν το σημείο της μετά από 10 σχεδόν έτη ακόμα "υπό κατασκευή" "γέφυρας Κούσιου" και φωτογραφίζονται σχολιάζοντας τα όσα βλέπουν. Μήπως όμως έτσι εμμέσως, έστω και κατά λάθος, κάποιοι κατάφεραν να ενισχύσουν την επίσης περιβόητη (αλλά ανύπαρκτη) τουριστική ανάπτυξη;; Τα υπόλοιπα, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναμένονται να τα μάθουμε στις αίθουσες των δικαστηρίων.
Share:

Δημοφιλείς αναρτήσεις

.

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Πότε πιστεύετε ότι θα γίνουν οι βουλευτικές εκλογές



.

.

Ακολουθήστε μας στο

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Διαδικτυακές προτάσεις..