Τα 30 λεπτά περπάτημα την ημέρα θα σου αλλάξουν τη ζωή.


Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ξεκινήσεις την ημέρα σου είναι να βγεις μια βόλτα για περπάτημα, μια άσκηση χαμηλής έντασης, δηλαδή, που όχι μόνο θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος, αλλά θα σε απαλλάξει από το άγχος της ημέρας που ξεκινά. Σύμφωνα με έρευνες, το περπάτημα βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος μειώνοντας, έτσι, τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Επιπλέον, με 30 λεπτά βηματισμού μπορείς να κάψεις μέχρι και 250 θερμίδες.
Αν ακόμα δε σε έχουμε πείσει, διάβασε μερικούς λόγους για να εντάξεις το περπάτημα στην καθημερινότητά σου.
Βοηθός στο αδυνάτισμα
Έχεις στερηθεί κάθε γλυκάκι που βρέθηκε στον δρόμο σου, έχεις κόψει τις αγαπημένες σου μακαρονάδες, έχεις να δεις καιρό λευκό ψωμί και ακόμα δεν βλέπεις αποτέλεσμα στο σώμα σου; Έρευνες από το Πανεπιστήμιο του Harvard έχουν δείξει ότι κάθε λεπτό έντονου περπατήματος συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού και στην καύση του λίπους, διατηρώντας το δείκτη μάζας σώματος σε φυσιολογικά επίπεδα.
Πρόληψη κατά του καρκίνου
Σύμφωνα με μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την Αμερικανική Ένωση Καρκίνου, κάθε 7 ώρες περπατήματος την εβδομάδα μειώνουν κατά 14% τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού. Η μελέτη είχε πάνω από 73.600 συμμετέχοντες και η χρονική της διάρκεια ήταν πάνω από δύο δεκαετίες. Αυτός κι αν είναι ένας καλός λόγος για πρωινή γυμναστική.
Φυσικό αντικαταθλιπτικό
Οι ενδορφίνες είναι χημικές ουσίες που καταπολεμούν το στρες και τα αρνητικά συναισθήματα. Με την άσκηση, ο οργανισμός απελευθερώνει ενδορφίνες και άλλες χημικές ουσίες, που δρουν προστατευτικά, μειώνοντας τα επίπεδα των ορμονών του στρες και προσδίδοντας ένα αίσθημα ευφορίας στον οργανισμό.

Πηγή : aftodioikisi.gr

Share:

Δημοφιλείς αναρτήσεις

.

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Πότε πιστεύετε ότι θα γίνουν οι βουλευτικές εκλογές



.

.

Ακολουθήστε μας στο

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Διαδικτυακές προτάσεις..