Η Αστυνομία της Κίνας χρησιμοποιεί γυαλιά με τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για τον εντοπισμό εγκληματιών.


Η Κινέζικη Αστυνομία  πρόσθεσε  ένα νέο όπλο στη φαρέτρα της, γυαλιά ηλίου με ενσωματωμένη τεχνολογία φυσιογνωμικής αναγνώρισης. Τα γυαλιά έχουν δοκιμαστεί σε σιδηροδρομικούς σταθμούς στην πόλη Zhengzhou κατά την διάρκεια της κινέζικης πρωτοχρονιάς, όπου και συνελήφθησαν  7 ύποπτοι για τέλεση σοβαρών αξιόποινων πράξεων, καθώς και 2 άτομα που ταξίδευαν με πλαστά στοιχεία.
Τα γυαλιά ηλίου είναι το τελευταίο τεχνολογικό απόκτημα της κινεζικής αστυνομίας στον τομέα της παρακολούθησης. Τα τελευταία χρόνια η χώρα έχει επενδύσει πολλά σε διάφορες προηγμένες τεχνολογίες παρακολούθησης, όπως τεχνητή νοημοσύνη για ταυτοποίηση ατόμων και ψηφιακής τους παρακολούθησης. Κατά μια εκτίμηση, η χώρα θα διαθέτει περισσότερες από 600 εκατομμύρια CCTV κάμερες μέχρι το 2020, όπου κινεζικές εταιρίες τεχνολογίας θα τις εξοπλίσουν με προηγμένες δυνατότητες όπως αναγνώριση βαδίσματος.
Το πλεονέκτημα των γυαλιών έναντι των καμερών παρακολούθησης είναι ότι η εικόνα της κάμερας είναι θολή και μέχρι να ταυτοποιηθεί  ένας στόχος, αυτός μπορεί να έχει ήδη απομακρυνθεί. Αντίθετα με τα γυαλιά που έχουν ενσωματωμένο τσιπ  τεχνητή νοημοσύνης, είναι δυνατή η στιγμιαία και ακριβή ταυτοποίηση, δίνοντας την ευχέρεια στον αστυνομικό για τη λήψη της προσφορότερης δράσης.

Πηγή : policemagazine.gr
Share:

Δημοφιλείς αναρτήσεις

.

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Πότε πιστεύετε ότι θα γίνουν οι βουλευτικές εκλογές



.

.

Ακολουθήστε μας στο

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Διαδικτυακές προτάσεις..