Οι Άλβανοί λένε ότι συμφωνήθηκε το όνομα «Νέα Μακεδονία» - Εθνικότητα «νεομακεδονική» και γλώσσα «σλαβομακεδονική»


Το όνομα «Νέα Μακεδονία» ισχυρίζονται αλβανικά ΜΜΕ ότι έχουν συμφωνήσει Αθήνα και Σκόπια και ότι η γλώσσα θα είναι η «σλαβομακεδονική» (συνεπώς αποκλείεται ο Αριστοτέλης να «δίδαξε» σε αυτή την γλώσσα) και η εθνικότητα «νεομακεδονική».
Η αναφορά αυτή έχει την σημασία της καθώς είναι Αλβανός ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των Σκοπίων ο Μπουγιάρ Οσμάνι, ο οποίος και επισκέπτεται την Αθήνα προς συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών 
Είναι πολύ πιθανό ότι την «διαρροή» αυτή  την έκανε το ίδιο το αλβανόφωνο κομμάτι της σκοπιανής κυβέρνησης ενώ μην ξεχνάμε ότι τα αλβανικά ΜΜΕ εκφράζουν τον αμερικανικό παράγοντα στην περιοχή.
Πάντως όπως έχει δημοσιευθεί λύνει και το ζήτημα της γλώσσας και της ταυτότητας ενώ οι Μακεδόνες στην Ελλάδα θα αποκαλούνται «Έλληνες της Μακεδονίας».
Το σημαντικότερο όμως είναι η γλώσσα η οποία θα χαρακτηρίζεται «σλαβομακεδονική» και έτσι θα γίνει αποδεκτός ο φυλετικός και ιστορικός διαχωρισμός από την ελληνική Ιστορία αλλά και τους κατοίκους της ελληνικής Μακεδονίας.
Η ιθαγένεια/εθνικότητα θα χαρακτηρισθεί ως «νεομακεδονική», συνεπώς αν όλα αυτά ισχύουν και είναι για «όλες τις χρήσεις» τότε θα έχουμε συνταγματικές αλλαγές όπως το ζητούσε η ελληνική πλευρά. Επαναλαμβάνουμε, αν ισχύουν.
Στην αλβανική ιστοσελίδα αφήνει να εννοηθεί ότι θα υπάρχουν διαφορετικές ονομασίες για την κάθε πλευρά και για διεθνή χρήση, αλλά πιθανότατα  αυτό να είναι μέρος του διαπραγματευτικού παιχνιδιού διότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σαφής στις θέσεις της, ονομασίες για όλες τις χρήσεις «και μέσα και έξω και μεταξύ μας»
Την είδηση αποκάλυψε η αλβανική ενημερωτική ιστοσελίδα www.infoshqip.com, που αναφέρεται σε «λεπτομέρειες» της επικείμενης συμφωνίας Αθηνών-Σκοπίων για την ονομασία,  επικαλούμενο μάλιστα «αξιόπιστες ελληνικές πηγές».
Σύμφωνα με τους Αλβαννούς, η επίσημη  ονομασία που έχει συμφωνηθεί είναι «Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας» και εν συντομία «Νέα Μακεδονία». Η συμφωνία προβλέπει, επίσης,  λύσεις σε ζητήματα εκκλησιαστικά, γλώσσας και ταυτότητας, όχι μόνο των Σκοπιανών αλλά και των Ελλήνων Μακεδόνων 
Το όνομα των Σκοπίων θα αναφέρεται στα σλαβικά, αγγλικά, ελληνικά και αλβανικά. Συγκεκριμένα :
ΕΠΙΣΗΜΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ
Република Нова Македонија (мк-кир)
Republika Nova Makedonija(mk-lat)
Republic of New Macedonia(eng)
Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας(gr)
Dimokratia tis Nea Makedonia(gr-lat)
ΣΥΝΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ
Нова Македонија - Nova Makedonija (mk)
New Macedonia (eng)
Νέα Μακεδονία (gr)
ΓΛΩΣΣΑ
Sovremen Makedonski jazik (мк)
Modern Macedonian/Makedonski (eng)
Σλαβομακεδονική γλώσσα - Slavomakedoniki glossa (gr)
ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ - ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ
Македонско (мк)
New Macedonian (eng)
Νεομακεδονική (gr)

ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Нова Македонска Православна Црква–Охридска Архиепископија (мк)
New Macedonian Orthodox Church–Ohrid Archbishopric (eng)
Ορθόδοξη Εκκλησία της Νέα Μακεδονίας-Αρχιεπισκοπή της Οχρίδας (gr)
πηγή : pronews
Share:

Δημοφιλείς αναρτήσεις

.

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Πότε πιστεύετε ότι θα γίνουν οι βουλευτικές εκλογές



.

.

Ακολουθήστε μας στο

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Διαδικτυακές προτάσεις..