Προς Τον Υπουργό προστασίας του πολίτη



ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΑΓΚΑΙΑ
Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ
ΣΧΟΛΗΣ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ
ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΤΗΣ
ΕΛ.ΑΣ.
Κ. Υπουργέ, Ύστερα από συντονισμένες ενέργειες υπηρεσιακών παραγόντων και στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. κατέστη δυνατόν να έχει ανεγερθεί και να λειτουργεί στη Βέροια, σ’ ένα λειτουργικό κτίριο και με  σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, η Σχολή Μετεκπαίδευσης & Επιμόρφωσης Βόρειας Ελλάδας της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ.
Η Πολιτεία διέθεσε για το σκοπό αυτόν σημαντικά κονδύλια, ώστε να παρέχονται στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. όλες οι δυνατότητες για την πλέον άρτια και ενδεδειγμένη μετεκπαίδευση και επιμόρφωσή τους, που θεωρείται απολύτως απαραίτητη για τη διατήρηση και βελτίωση της υψηλής επιχειρησιακής ικανότητας της ανδρών και γυναικών της ΕΛ.ΑΣ.
 Οι εγκαταστάσεις, ο άρτιος τεχνολογικός εξοπλισμός και το άριστο εκπαιδευτικό προσωπικό διασφαλίζουν αφ’ ενός μεν υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και επιμόρφωσης στα αντικείμενα δράσης της ΕΛ.ΑΣ. για την επίτευξη των στόχων επιτυχούς αντιμετώπισης της παραβατικότητας και εγκληματικότητας σε όλα τα πεδία και αφ’ ετέρου ευρωπαϊκές εκπαιδεύσεις στο πλαίσιο της CEPOL, FRONTEX και EUROPOL.
Είναι αναγκαίο να αξιοποιηθεί καταλλήλως αυτή η νευραλγικής σημασίας δομή της ΕΛ.ΑΣ., επ’ ωφελεία και της τοπικής κοινωνίας, ώστε να μετεκπαιδεύονται και επιμορφώνονται σ’ αυτή όσο γίνεται περισσότερα στελέχη της και να μην αφεθούν ανεκμετάλλευτες οι δυνατότητες που μπορεί να παράσχει στους αστυνομικούς μας η σχολή αυτή, η οποία αποτελεί πραγματικό στολίδι για την Ημαθία και τη Μακεδονία μας. Μια εκ των δυνατοτήτων είναι και η δημιουργία του κλειστού σύγχρονου σκοπευτηρίου πραγματικών πυρών, όπου δύναται να εκπαιδεύονται στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας σε πραγματικές συνθήκες με σενάρια εικονικής πραγματικότητας και ρίψη πραγματικών πυρών.
Επιπλέον θεωρώ ότι είναι επιτακτική ανάγκη περαιτέρω εκπαιδεύσεων σε θέματα τρομοκρατίας και μετανάστευσης λόγω του μείζονος θέματος όχι μόνο στην Ελληνική επικράτεια αλλά και διεθνώς.


                                   ΒΕΤΣΟΣ ΝΙΚΟΛ. ΑΝΔΡΕΑΣ
Πολιτευτής και
Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Τηλ. επικοινωνίας:
23510 31896 -  6977255613
 Email: vetsosan@otenet.gr
Share:

Δημοφιλείς αναρτήσεις

.

Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή

Πότε πιστεύετε ότι θα γίνουν οι βουλευτικές εκλογές



.

.

Ακολουθήστε μας στο

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Διαδικτυακές προτάσεις..